Monday, August 20, 2007

Horde

Jaaaaah daar is ie weer dan want en maar Thailand heeft er voor de eerste keer ever een referendum tegenaan gekwakt. Het officiele resultaat is nog niet binnen, maarrrrr: net iets meer dan de helft (56%) van net iets meer dan de helft van de bevolking (toch nog zo'n 35 miljoen man) schijnt voor te hebben gestemd. De andere helft had blijkbaar iets beters te doen. Maar we zijn dus voor! Dat je het weet.

Waar voor eigenlijk? Goeie vraag. Voor de nieuwe grondwet. Maar daar gaat het natuurlijk allemaal allang niet meer om. Onderzoeksbureau BVB heeft diverse steekproeven gedaan en zo ongeveer niemand heeft het ding gelezen en dus is zo ongeveer niemand bezorgd over artikelen die zo ongeveer garanderen dat het leger vet veel cash krijgt terwijl iets anders als -we noemen maar wat- onderwijs niet zo'n extra cool artikel in de grondwet heeft.

Waar het dan wel om gaat? Waar al die mensen zich hiero dan zo druk om maken? Een stem voor is een stem tegen Thaksin. En voor de coup. En vooral een stem voor dat we nou eens supersnel verkiezingen moeten gaan houden (in december). De kranten roemen alvast massaal dat er weer een horde op het pad der democratie is genomen. Driewerf hoera. Niet makkelijk, zeker als je weet dat het in Thailand buiten de stad de baas is die bepaalt wat alle werknemers gaan stemmen. Nou gaat ie niet mee het hokje in. Maar toch.

Voor de uitegebreide ditjes en datjes en het massale tegenstemmen in mijn regio (Noord Oost) moet je hiero even klikken. Dit was Brandpunt goeienavond.

Update: als je daaro op hiero klikt kom je helaas helemaal nergens, want dat was niet de officiele telling. Kan dus niemand meer kijken hoeveel mensen nou precies wat hebben gestemd. Nou niet meteen censuur roepen, dat is gewoon allemaal stom toevallig.

No comments: