Saturday, November 26, 2005

Ketchup!

OK: So I haven't posted a while and since I have had a couple of complaints from all you Dutch folk te next segment is in Dutch (if I can remember the language). The next time we' ll do some English again and Thai... well who knows when...

Dat ik niet veel gepost heb heeft een goeie reden. Nee echt. Maar ik maak het goed met een hele lange. Komt ie. Probeer een beetje bij te blijven. Er is veel gebeurd en gedaan. Ten eerste hebben we een job (een baan dus) gevonden in Khon Kaen midden in de haardkoor van Thailand, de parel van het Noord Oosten, oftewel een scharrig maar symphatiek en typisch Thais stadje langs de snelweg naar Laos (maar daar over later meer). Een stadje waar we hard nodig zijn omdat de meesten nog niet eens normaal 'Hello' ('Hallo' dus) kunnen zeggen. Laten we vooral ook niet vergeten dat het eten er lekker is en er bijna geen toeristen rondlopen -een eigenschap die je na een maand Phuket en een weekje Bangkok hoogseizoen echt bijna aanbid als een net aangemeerde matroos drank en hoeren- bovendien is het er ook nog eens een spotgoedkoop (maar daar over later meer) en zijn de honden er minder talrijk en aanmerkelijk aardiger.

De baan is ook nog eens perfect qua uren en als we de werkvergunning (daarover later meer) rond krijgen helemaal dat je zegt van eh joepie deeee...... Precies! Bangkok bleek te duur, te veel gezeik en restricties en dan val je iets makkelijker voor twee Gristelijke maar toch nog heel gezellige cursusgenoten die een Language Center (een centrum waar je Engels kan leren dus) oprichten. Zeker als het ook nog prima schuift (maar daar over later meer).

Al is het stadje scharrig: ons huis is dat zeker niet. Ik ben nu al vergeten hoeveel kamers, maar laten we zeggen dat het een fokking bungalow is met twee verdiepingen en alles er op (bad, gewone zit wc's, tv, de hele Negen) en eraan voor nog geen 220 euries in de maand (behalve vreemd genoeg iets om op te koken, hoewel je het zou hebben kunnen verwachten in een land waar je op iedere straathoek voor 2 euro je eigen gewicht in curry kan halen). Natuurlijk slaat die 220 euries wel een gat in je loon van 30.000 Baht, maar jah: je moet wel een kamertje hebben voor types die zonodig willen langskomen om Het Echte Thailand te ervaren. Voor angstige types: er is een Groot Duur Hotel, een Mac en een Pizza Company (al zou je wat moeite kunnen hebben met de Thaise menu's).

Niet dat we al een contract en een vergunning hebben trouwens. Nou denk je te simpel. Maar we hebben met de Minister van Onderwijs van de streek gebabbeld en het is vooral een kwestie van gewoon beginnen en 28 duizend formulieren invullen en even geduld hebben. De parade die we hebben gehouden gisteren beviel ze duidelijk: allemaal goedgekapt, gewassen en geschoren (ook de oksels) naar binnen banjeren en die hotemetoot volstorten met papier: diploma's, getuigenschriften, cv's, alles met stempels krullende lijsten en handtekeningen dus.

Terwijl ze dat nu doornemen (succes) en de huizenmeneer alles nog meer laat glimmen moesten we natuurlijk wel nog even het land uit want, hey: de grensmeneeer en de vliegmeneer meoeten ook munten verdienen. Gelukkig hebben de Gristelijke maar toch gezellige types die de school oprichten een huis in singapore. Daar zit ik nu in een origineel Singaporees 4 kamer staatsapartement (Fidel jongen als je dit zou zien: je zou je sigaar opvreten van jaloezie) te genieten van gratis draadloos internet en niet te vergeten van een vakantie van twee weekjes waar ik geen verblijfkosten voor betaal. Not bad (niet slecht dus) dacht ik.

Het plan is nu (famous last words oftewel beroemde laatste woorden) om na twee weken terug te gaan alles een beetje op te zetten, uiteindelijk een betaalde visarun naar Laos te doen (zoals eerst gepland) met een ander visum terug te komen en op die manier zachies de hele papier winkel in orde te hebben. Dat moet lachen worden. Ben ik wat vergeten? Oja: het Nike-horloge doet het weer want is in Bangkok gerepareerd en Kentucky Fried Chicken moet dood, want die bezorgen hele, hele nare kip, met vieze zoete ketchup en brandend maagzuur. En foto's... ja mensen: ik ben er mee fokking bezig okay?

1 comment:

LageB said...

Ben er dus *fokking* mee bezig:)