Monday, September 04, 2006

Welcome to the jungle

Ontvlucht je Nederland, zit je nog in de regen. En dan niet zo'n frisse zomerbui die lekker het vuil van de straten spoelt. Nee: dit is eerst minstens een half dagje stikken in de klamme deken. Dan de alles vernietigende wolkbreuk van een uurtje of wat. Degelijk Oud Testamentisch onweertje erbij. En dan nog even het naregenen om te zorgen dat het allemaal echt goed zeik- en zeiknat is. Staat er toch ineens 3 centimeter water in je tuin. En niet te vergeten zeker 30 centimeter in de straat. (Valsspelen, want daar zit toch zeker 5 centimeter op spuitend rioleringswater bij. Maar toch). Auto's lopen vast. Internet verbinding: doei. Je mag blij zijn als je stroom hebt sucker! Oh wacht: niks gezegd.

En als het dan eindelijk een beetje droog is komt de jungle zelf je even in je eigen huis uitlachen. Vliegende spinnen, ongelikte padden en vanalles dat steeds net te snel wegkruipt. Mieren maatje 'tering!', kakkerlakken die vragen of je die kip eigenlijk zelf nog wou eten en dus minstens vijf verschillende soorten 'Hee-Wat-Is-Dat?' Als je stil bent kan je ze horen. Kleine pootjes. Fluisterende stemmetjes.Beetje hier in een huis gaan zitten: MOEWAHAHAHA. Kom je nog wel achter. We weten waar je bed woont. Die grote natte plek waar je in ligt omdat afdrogen na het douchen niet werkt jah. Bij de zoemende muggen linksaf de deur door en dan gewoon langs het gif krioelen tot je bij die spugende hagedis bent. Lachen man, regenseizoen.

1 comment:

LageB said...

Gelijk heb je met dat ratio. Helemaal gelijk (en ook met dat Verdonk alles stom vind trouwens). Maar zou je niet denken dat als ik de revolutie hiero zou hebben gesticht ik op z'n minst zou regelen dat ik zelf als enige nog internet had zodat ik normaal kon posten? Enneh: heb jij al een enorme rooie vlag met mijn hoofd erop in Bangkok zien wapperen? Inderdaad: nog niet nee. Nog niet...