Sunday, February 05, 2006

BREKEND NIEUWS

Prime Minister Thaksin heeft nogal wat mensen pissig gekregen door (onder andere) 49 procent van Thailands belangrijkste telecom bedrijf te verpatsen aan Singapore en het geld (de tegenstanders zeggen: geld van het Thaise volk) in eigen zak te steken. De PM zweert in zijn 'de staatskrant' dat dat onzin is: www.bangkokpost.com. Natuurlijk hebben ook de tegenstanders een krant (en het is een wonder dat die nog verschijnt/nog in de lucht is: www.nationmultimedia.com. Naast een ordinaire mediaoorlog is er inmiddels ook een lang beloofde protestmars (toch nog 10.0000 man schijnt) gehouden in Bangkok (zie de Nation) en is de koning erin gesleept omdat Thaksin heeft gezegd dat alleen de koning 'm kan ontslaan. Ondertussen hebben de tegenstanders van de PM ook maar een brief aan het leger gestuurd om te vragen of ze de PM niet meer willen steunen. Dat zelfde hadden ze eerder gisteravond ook al aan de koning gevraagd. Voorlopig is het even stil aan het front. Maar meer protestmarsen zijn al beloofd... Gaan er echt doden en gewonden vallen? Komt er een nieuwe PM? Zo ja: is die door de koning aangewezen zoals de inteligentia dat wil? Meer nieuws als het zich ontvouwd op jouw betrouwbaarste naam in nieuws: www.arainameanswhat.blogspot.com!

Updeet 7/2: ondertussen zou het best wel 'ns kunnen dat je niks meer ziet als je op www.nationmultimedia.com klikt. Dat ligt dan niet aan uw toestel...

Updeet 12/2: nationmultimedia is terug en de protesten ook. In de wandelgangen hoor ik dat het nog wel tot oktober kan duren, maar dat het downhill is voor de PM.

No comments: